Skip to content

Premieresalon 28-02-2025

Premieresalon 28-02-2025

EN WEEKEND MED KUNST, MUSIK OG LITTERATUR

SalonB52s allerførste og nyskabende kultursalon! Vi bygger videre på en historisk tradition fra 1700- og 1800-tallet, hvor saloner samlede kunstnere, forfattere, skuespillere og musikere til optrædener og samtaler. Selvom formatet er tilpasset vores tid, er essensen den samme: At skabe et rum hvor billedkunst, musik og litteratur kan mødes på tværs af genrer og hvor fællesskab, kreativ udfoldelse og tværfaglig inspiration står i centrum.
Se billeder fra premieren og læs om de kunstnere der deltog her.

UDSTILLINGEN:

Kunstnernes værker blev kurateret ind i husets rammer og kunne opleves hele weekenden. Til premieren var kunstnerne selv til stede, hvilket gav publikum mulighed for at møde dem og få en dialog om deres værker.

Den billedkunstneriske og skulpturelle del af premieren var denne gang kurateret af kunstskribent, blogger og rådgiver Connie Boe Boss (coboboblog), som også modererede tre art talks i løbet af weekenden i samtale med flere af kunstnerne om deres kunstneriske praksis.

KONCERT:

Ved salonaftenens musikalske/litterære indslag sættes Schumanns værk Carnaval (1835) for soloklaver overfor Haruki Murakamis novelle af samme navn (fra samlingen Mænd uden kvinder), når pianist Katrine Gislinge og skuespiller Katrin Weisser indtager scenen.

Robert Schumanns Carnaval er et af romantikkens mest ikoniske klaverværker. Med 21 korte satserskaber Schumann en musikalsk maskerade, hvor hver sats repræsenterer en karakter, stemning ellersituation. Inspireret af maskespil og karnevalets foranderlige natur, udfolder værket sig som en kalejdoskopisk rejse gennem identitetens mange facetter.

I Murakamis novelle bliver Carnaval et nøgleelement i fortællerens forhold til en kvinde, der fascineresaf værket.

Murakami bruger Schumanns musik som en metafor for menneskelige relationer,maskering og længsel, og ligesom værket bevæger novellen sig gennem temaer som dualitet og detuforklarlige i forbindelsen mellem mennesker.

Både Schumanns musik og Murakamis fortælling er præget af en melankolsk skønhed og en dybde,der udforsker identitetens mange lag. Musikken og litteraturen forenes her i en koncertoplevelse, derundersøger maskernes spil, de skjulte sider af os selv og de relationer, der former vores liv.

Udover Robert Schumanns Carnaval opføres også værker af Chopin og Bent Sørensen.

Program:

FREDAG D. 28.02
Fernisering: Salonaften med artist talk og koncert

18.00 Nyd et glas bobler og se
udstillingen

19.00 Artist talk m. billedkunstner Amanda Seibæk ved Connie Boe Boss

20.00 Musik og oplæsning ved pianist Katrine Gislinge og skuespiller Katrin Weisser. Herefter byder vi på et glas vin og lidt snacks og der er mulighed for at fordybe sig i
udstillingen og samtale med de
medvirkende kunstnere.

23.00 Tak for i dag

LØRDAG D. 1.3 (GRATIS ADGANG)

12.00 Udstillingen åbner

13.00 Artist talk med Carsten von Würden & musik af Trio Tiemroth

16.00 Tak for i dag

SØNDAG D. 2.3 (GRATIS ADGANG)

12.00 Udstillingen åbner

13.00 Artist talk med Tina Borum/Havnevaerk & Musikalsk indslag

16.00 Udstillingen lukker

Sponsorer:
Hvidovre Kommune
Nybolig Hvidovre
Juhl-Sørensen

KUNSTNERE:

Amanda Seibæk
Amanda Seibæk arbejder i krydsfeltet mellem poesi og videnskab. Med inspiration fra auto-teoretiske metoder kombinerer hun maleri og tryk for at skabe visuelle fortolkninger af videnskabelige forklaringer.

Gennem sin praksis undersøger hun, hvordan fakta kan transformeres til poetiske billeder og sanselige oplevelser.

Marlene Gartner
Marlene Gartner arbejder med keramik, hvor hun anvender sgraffito-teknikken til at skabe illustrative fortællinger i ler. Hendes værker tager afsæt i sam- fundsmæssige forandringer, teknologiens indflydelse og personlige beretninger. Objektet “Vessel” er et gennemgående element i hendes praksis, hvor inspirationen hentes fra historiske keramiktraditioner.
Foto: Ida Buss

Carsten von Würden
Carsten von Würdens billedkunst kredser om natur og sanselighed. Han arbejder i et felt mellem abstraktion og figuration og lader emner som krop, kosmos og identitet smelte sammen i et spirituelt billedsprog.

Hans værker spejler en undersøgelse af, hvordan disse begreber kan forenes i en større helhed.

Johanne Helga Heiberg
Johanne Helga Heiberg er billedkunstner og forfat- ter med base i Hvidovre. Hun arbejder med tegning, grafik, tekst og tekstil og har blandt andet udgivet de grafiske romaner “Dear Frida” og “I have my heart in my mouth”. Hendes illustrative praksis udfolder sig ofte i bogform og udstillinger, hvor hun udforsker narrativer og materialitet. Heiberg er medlem af kunstnersammenslutningen Cromisterne og er repræsenteret hos Format Artspace og Skitsehandlen.

Tina Borum
Tina Borum er tekstil- og modedesigner og medstifter af kunst- og designfællesskabet Ossolo. Hun skaber tekstile værker af brugte fiskegarn, hvor patina og slid bærer fortællinger om havet og menneskets relation til materialer.

Hendes kunstneriske praksis er en refleksion over forandring, cirkularitet og balance.

Anders Moseholm
Anders Moseholm er en anerkendt billedkunstner med en omfattende karriere, der inkluderer soloudstillinger i kunsthaller og museer. Han arbejder i krydsfeltet mellem stemninger, spejlinger og tidslig acceleration, hvor hans værker inviterer til refleksion over samtidens kompleksitet. Moseholm er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1996 og er aktuelt i gang med forberedelserne til en stor solo- udstilling hos Galleri Christoffer Egelund i København.

Laura Godsk Vestergaard
Laura Godsk Vestergaard arbejder eksperimenterende med keramik, hvor hun skaber skulpturer og spejle sammensat af utallige små elementer. Hendes værker balancerer mellem det poetiske og det legende og inviterer beskueren til refleksion over menneskelige relationer og kompleksiteter.

Alexander Kirkeby
Alexander Kirkeby er glaspuster og designer med en fascination for taktile oplevelser. Hans praksis kombinerer funktionalitet med en undersøgelse af glassets æstetiske og dekorative potentiale. Med en dyb forankring i traditionen skaber han unikke og
forvrængede glasobjekter, der udfordrer materialets konventioner.

Lene Winther
Lene Winther arbejder skulpturelt med ler som primært materiale. Hendes værker bevæger sig mellem det figurative og det abstrakte og kredser om psykologiske og eksistentielle temaer. Gennem en legende proces skaber hun fortællende konstruktioner, hvor modsætningsforhold og paradokser spiller en central rolle.

Ann-Lisbeth Albek Sanvig
Ann-Lisbeth Albek Sanvig skaber moderne fortolkninger af klassiske blomstermalerier. I hendes serie “A tableau of vanity” forenes overdådige blomster kompositioner med abstrakte flader, hvor temaerne forfængelighed og forgængelighed er centralt placeret. Sanvig er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi.

Koncertmedvirkende:

Katrine Gislinge
Katrine Gislinge er en af Skandinaviens førende og mest markante pianister og en efterspurgt kunstner på den internationale musikscene. Hendes virtuose teknik, dybe musikalske forståelse og medrivende scene- optrædener har begejstret publikum og kritikere over hele verden.
Foto: Peter Christian Christensen

Katrin Weisser
Tysk skuespiller, der flyttede til Danmark i 2010. Hun har været med i “Arvingerne”, “Tordenskjold & Kold” og dramaserien “Gidseltagningen”. Én af hendes største succes’er i dansk teater er som Clara Schumann i “Clara – Indre Stemmer” og Brechts “Immigranten”. I 2024 var hun aktuel på Det Kgl. Teater i “Ariadne på Naxos” som Hushovmester.

Foto Karin Rørbech

Back To Top